Wil je graag een Berg trampoline in je tuin hebben, maar dat het niet te veel van je uitzicht inneemt? Dan is een Berg Inground trampoline waarschijnlijk precies wat je zoekt. Deze kun je namelijk makkelijk in elkaar zetten, plaatsen en ingraven. Hierdoor neemt het minder zicht in en is het veiliger te noemen omdat het lager bij de grond ligt. Berg biedt verschillende soorten InGround trampolines aan in diverse groottes, kwaliteitsstandaarden en prijsklassen. 

Berg Inground trampolines zijn speciaal gemaakt om in te graven. Het ontwerp van de trampoline is er namelijk speciaal op aangepast. Hierdoor hoef je meestal niet veel te graven en roesten de poten een stuk minder snel. Ook in het net zie je het slimme ontwerp terug. Dit heeft namelijk vaak een handig geïntegreerd framenet dat ervoor zorgt dat lucht tijdens het springen moeiteloos ontsnapt. 

Hoe graaf je makkelijk een Berg trampoline in?

Probeer eerst een goede plek te vinden voor je trampoline. Zorg er hierbij voor dat het de indeling van je tuin niet nadelig beïnvloedt en je natuurlijk er goed zicht op kunt houden. Houdt daarnaast rekening met schuttingen, hekken en overhangende takken. Daarnaast moet het moeilijk zijn voor andere objecten om onder de trampoline te komen. Veiligheid komt natuurlijk eerst bij het ingraven van je Berg trampoline. Als je de perfect plek hebt gevonden markeer je deze de plek. Hou hierbij goed de maten voor het gat aan die in de bijgeleverde handleiding staan.

Start nu met graven van het gat voor je Berg trampoline. Het diepste punt wat het middelpunt is moet minimaal 75 cm diep zijn. Graaf het gat zorgvuldig uit in een kom vorm, de randen van het gat hoeven hierbij niet zo diep als de rest van het gat te zijn. Plaats daarna je Berg trampoline voorzichtig boven het gat. Een Berg trampoline beschikt meestal over korte poten die niet in gegraven hoeven te worden. Ook wordt er vaak een speciale anker set meegeleverd die ervoor zorgt dat de trampoline extra veilig is en goed stevig in de grond staat. 

Wat zijn de voordelen van het ingraven van je Berg trampoline?

  • Veel veiliger omdat ze minder hoog kunnen vallen
  • Neemt minder zicht van uw tuin of uitzicht weg
  • Verlengt de levensduur van je trampoline aanzienlijk
  • Spullen en kinderen kunnen vrijwel niet onder de trampoline terecht komen
  • Maakt het makkelijker om op en rond de randkussen het gras te maaien

Wat moet ik nog meer weten?

Afhankelijk van het type en formaat van je Berg trampoline is het soms nodig dat de trampoline een bepaalde hoogte boven het maaiveld uitkomt. Lees dus vooraf goed de gebruikers handleiding. Dit is namelijk belangrijk om het springcomfort te behouden en de springer zoveel mogelijk demping te geven. De lucht moet makkelijk en snel kunnen ontsnappen. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat vocht makkelijk weg kan stromen en niet te lang blijft liggen onder de trampoline. Dit heeft tevens ook effect op de levensduur van je berg trampoline. Probeer daarnaast zoveel mogelijk te geniet van je Berg trampoline!