Is springen op een trampoline goed voor jou?

Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Deze oefeningen zijn gericht op je rug-, kern- en beenspieren.

Is springen op een trampoline goed voor jou?

Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Deze oefeningen zijn gericht op je rug-, kern- en beenspieren. Je traint ook je armen, nek en bilspieren. Onderzoek toont aan dat trampolinespringen een positief effect heeft op de gezondheid van de botten en dat het kan helpen de botdichtheid en -sterkte te verbeteren.

In tegenstelling tot gerichte training, vereist springen het gebruik van meerdere spieren. Ja, springen op een trampoline traint het hele lichaam. De g-kracht die door bouncing wordt geproduceerd, helpt om snel spieren op te bouwen en vet te verbranden. Vanwege de lage impact kan een trampolinesessie van 10 minuten evenveel vet verbranden als een 30 minuten durende hardloopsessie.

Dat is tot 1.000 calorieën per uur. Dit maakt het effectiever om je hardloopschoenen op te hangen en je favoriete trampolinesokken aan te trekken. Natuurlijk zijn de meeste mensen geen competitieve trampolinisten, maar de gegevens suggereren dat regelmatig trampolinespringen kan helpen om je botten te versterken, wat je kans op osteoporose verkleint. Trampoline springen helpt bij de spijsvertering omdat de ritmische beweging van boven naar beneden de samentrekking en ontspanning van de spieren die deel uitmaken van het spijsverteringskanaal stimuleert.

Bij trampolinespringen zijn bewegingen vergelijkbaar met die van hardlopen, maar de trampoline zelf absorbeert zelfs een deel van de schokken, wat resulteert in minder impact op je knieën, voeten, heupen en wervelkolom. Ik wist niet dat springen op een trampoline de botten en spieren kan versterken en je gewrichten niet verslijt. Niet alleen dat, maar trampolinespringen zorgt voor een golf van positieve hormonen en verbindingen zoals adrenaline, dopamine en serotonine. Bruce Fife, de auteur van Rebound to Better Health, stelt dat krachttraining, net als rebounding op een trampoline, helpt beschermen tegen osteoporose op latere leeftijd, een aandoening die in Amerika toeneemt.

Als je een doel hebt om af te vallen, kan trampolinespringen net zo, zo niet effectiever, zijn dan sombere cardio-opties in de sportschool. Iedereen weet dat trampoline belangrijk is om elk lichaamsdeel te trainen en trampoline springen is een grappig en leuk spel waar kinderen veel plezier aan beleven. Door op een trampoline te springen, wordt het hele lichaam getraind en de g-kracht die door stuiteren wordt geproduceerd, worden spieren opgebouwd en snel vet verbrand. Zacht stuiteren zonder de trampolinemat te verlaten biedt alle gezondheidsvoordelen van het terugkaatsen en is geschikt voor jongeren en herstellende mensen.

Omdat springen op een trampoline wordt beschouwd als een oefening met matige tot krachtige intensiteit, krijg je resultaten met dezelfde fysieke effecten als sporten (zoals basketbal of voetbal), fietsen of hardlopen in een relatief snel tempo. Maar hoewel de bewegingen bij het springen vergelijkbaar zijn, absorbeert de trampoline een deel van die schok, waardoor de impactkrachten op de voeten en onderste ledematen afnemen, zegt hij. Naast mensen die hun levensstijl willen veranderen, kijken trainingsliefhebbers van alle leeftijden ook naar trainingsschema's op basis van trampolines, ook bekend als reboundingplannen. Uit onderzoek blijkt dat trampolinetrainingen in vergelijking met hardlopen een stuk effectiever zijn als het gaat om het verminderen van vet en het verhogen van het maximale zuurstofverbruik.

Ik had geen idee dat rebounden op een trampoline je botten en spieren versterkt zonder je gewichtsdragende gewrichten te verwonden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *