Moet ik een cirkel- of rechthoekige trampoline kopen?

Rechthoekige trampolines zijn simpelweg duurder vanwege hun vorm en behoefte aan extra ondersteuning. Ronde trampolines zijn van nature sterker dankzij het ronde frame en relatief gemakkelijker te bouwen voor fabrikanten, wat op zijn beurt de prijs voor consumenten verlaagt.

Moet ik een cirkel- of rechthoekige trampoline kopen?

Rechthoekige trampolines zijn simpelweg duurder vanwege hun vorm en behoefte aan extra ondersteuning. Ronde trampolines zijn van nature sterker dankzij het ronde frame en relatief gemakkelijker te bouwen voor fabrikanten, wat op zijn beurt de prijs voor consumenten verlaagt. Als het op vorm aankomt, zullen rechthoekige trampolines meer veerkracht bieden dan een ronde trampoline. Dankzij een rechthoekige vorm kunnen alle sprongen gelijkmatig terugkaatsen.

Waar je ook springt op een rechthoekige trampoline, je kunt verwachten dat je springkracht even hoog en krachtig is. Dit komt omdat niet alle veren op een rechthoekige trampoline worden gebruikt tijdens het springen. In plaats daarvan werken de veren afzonderlijk, afhankelijk van waar je op het oppervlak van de trampoline springt. Rechthoekige trampolines worden vaak door atleten gebruikt om te trainen.

Dus als je motivatie om een trampoline te kopen is om een kind te helpen met competitieve, professionele of Olympische ambities, dan werkt een rechthoekig model het beste. Een rechthoekige trampoline zorgt voor een grotere hoogte voor springers. Het kan ook meer kracht opnemen tijdens de landing, wat een pluspunt is voor sporters in training. Aan de andere kant heeft een rechthoekige trampoline een hoger springvermogen dan een ronde trampoline.

Waarom gebeurt dat? Welnu, een rechthoekige vorm zorgt voor een gelijke terugkaatsing. Het maakt niet uit op welke plek je springt op een rechthoekige trampoline; je springkracht zal even hoog en krachtig zijn omdat niet alle veren worden gebruikt om te springen. Bij de vierkante trampoline is de springkwaliteit steviger en sterker. In vergelijking met een ronde trampoline kun je op een vierkante trampoline een stuk hoger springen.

Met een vierkante trampoline kun je alle trucs uitvoeren, inclusief backflips en andere stunts, met veel meer gemak en gemak. Je zou niet zelf een enorme rechthoekige trampoline willen kopen, hem uitpakken en beseffen dat er niet genoeg ruimte is om hem op te bergen. Over het algemeen is een rechthoekige trampoline favoriet bij de meeste kinderen die deelnemen aan gymnastiek, parkour, freerunning, dans, enz., waarbij een grotere hoogte wordt bereikt voor minder inspanning dan op een ronde trampoline. Bovendien kiezen gymnasten en duikers liever voor een rechthoekige trampoline om talloze stunts en antennes tegelijk uit te voeren.

De springer kan talloze trucjes doen, waaronder rugflips, salto's en nog veel meer op een rechthoekige trampoline. Rechthoekige trampolines hebben om uiteenlopende redenen de voorkeur van veel mensen boven ronde trampolines. Zolang beide vormen, of het nu een ronde of rechthoekige trampoline is, frames van hetzelfde materiaal hebben, moeten ze evenveel kracht hebben. Maar waar is de beste plek voor je trampoline? Want ook dit is doorslaggevend bij de keuze voor een ronde of rechthoekige trampoline.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *