Waarom is een trampoline goed?

Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Deze oefeningen zijn gericht op je rug-, kern- en beenspieren.

Waarom is een trampoline goed?

Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Deze oefeningen zijn gericht op je rug-, kern- en beenspieren. Je traint ook je armen, nek en bilspieren. Onderzoek toont aan dat trampolinespringen een positief effect heeft op de gezondheid van de botten en dat het kan helpen de botdichtheid en -sterkte te verbeteren.

Trampoline-oefeningen verstevigen de benen, dijen, buik, armen en heupen, verhogen de lenigheid en verbeteren het evenwichtsgevoel. De zachte ontgifting die optreedt wanneer je herstelt, stimuleert vetverlies. Trampolinespringen helpt mensen met autisme, zintuiglijke problemen en speciale behoeften om angst aan te pakken en stress te verminderen. De ritmische werking van tampolineren kan heel rustgevend zijn.

Het kan kinderen ook iets positiefs geven dat ze kunnen doen om te kalmeren na een stressvol incident. De volgende drie bronnen leggen veel verder uit hoe trampolinespringen kan helpen bij angst, zintuiglijke problemen, autisme en speciale behoeften — Door het lichaam te trainen, de frisse lucht in te gaan en stress en angst te verminderen, kan trampolinespringen ook veel slaapproblemen aanpakken en kinderen helpen om beter te slapen langer. Volgens een studie aan de universiteit van Konstanz, Duitsland (hier beschreven), kan het gebruik van nieuwe motoriek bij trampolinespringen ook de slaapcyclusperiode verlengen en de duur van REM en langzame slaap verlengen. Zacht stuiteren zonder de trampolinemat te verlaten biedt alle gezondheidsvoordelen van terugkaatsen en is geschikt voor jongeren en herstellende mensen.

Naarmate trampolines zich ontwikkelen en veiliger en springender worden, zal de trampoline ongetwijfeld een van die zeldzame speeltjes blijven die het goed doen en kan concurreren met schermen waar andere apparatuur allang in het verleden met pensioen is gegaan. Springen of joggen op de trampoline is effectiever omdat je langere tijd kunt trainen zonder je moe te voelen of druk op je gewrichten te voelen. Rebounden op een trampoline verhoogt automatisch het aantal mitochondriën in elke cel vanwege de extra vraag naar energie door de cellen in het lichaam. Bovendien is de circulatie van bloed en zuurstof naar de hersenen door op een trampoline te stuiteren geweldig om de geest alerter en geconcentreerder te maken en om de concentratie en het geheugen te verhogen.

Trampolinespringen vergt een zekere mate van concentratie omdat er veel verschillende mentale en bewegingsprocessen voor nodig zijn. Regelmatig springen op de trampoline geeft je lichaam energie en verhoogt de weerstand tegen verkoudheid, griep en andere ziektes. Trampoline-oefeningen versterken de botdichtheid, wat helpt bij het voorkomen van aandoeningen zoals osteoporose. Hawn overbrugt de kloof tussen recreatie en beweging en heeft haar volgers niet alleen geïnspireerd om in beweging te komen, maar heeft ook benadrukt dat een trampolinetraining perfect geschikt is voor het leven binnenshuis.

Volgens NASA is rebound-training zoals trampolinespringen 'de meest efficiënte, effectieve vorm van bewegen die tot nu toe door de mens is bezonnen'. Terugkaatsen op een trampoline is een stofwisselingsondersteunende oefening — als je in een gematigd tempo herstelt, kun je nog steeds comfortabel ademen. Door het lichaam te trainen, de frisse lucht in te ademen en stress en angst te verminderen, kan trampolinespringen ook veel slaapproblemen aanpakken en kinderen helpen langer beter te slapen. Trampoline springen helpt bij de spijsvertering omdat de ritmische beweging van boven naar beneden de samentrekking en ontspanning van de spieren die deel uitmaken van het spijsverteringskanaal stimuleert.

Door kinderen te kalmeren en hun concentratie te verbeteren, kan trampolinespringen de betrokkenheid van kinderen bij het leren verbeteren. Trampolines zijn bijzonder nuttig voor kinderen die overgevoelig zijn voor beweging (te weinig reageren) in relatie tot hun vestibulair systeem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *