Waarom trampoline-trainingen?

Trampoline-oefeningen zijn een handige en plezierige manier om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, het uithoudingsvermogen te verbeteren en stress en spanning te verminderen. Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen.

Waarom trampoline-trainingen?

Trampoline-oefeningen zijn een handige en plezierige manier om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, het uithoudingsvermogen te verbeteren en stress en spanning te verminderen. Ze kunnen je helpen om een betere balans, coördinatie en motoriek te ontwikkelen. Deze oefeningen zijn gericht op je rug-, kern- en beenspieren. Je traint ook je armen, nek en bilspieren.

Trampoline-oefeningen verstevigen de benen, dijen, buik, armen en heupen, verhogen de lenigheid en verbeteren het evenwichtsgevoel. De zachte ontgifting die optreedt wanneer je herstelt, stimuleert vetverlies. De eerste keer dat ik op mijn rebounder stapte (ik kocht de bellicon Classic), werd ik meteen teruggevoerd naar mijn kindertijd, naar de dagen dat ik in de pauze op een trampoline sprong. Terugkaatsen op een trampoline is een oefening voor het hele lichaam, en het kan ervoor zorgen dat de lymfatische kleppen tegelijkertijd open en dicht gaan, waardoor de lymfestroom tot wel 15x toeneemt.

Tijdens de Pilates-trampolinetraining begin je de les terwijl je op je rug op je rebounder ligt om kernwerk en standaard Pilates-oefeningen zoals vogelhonden, beenliften en holle lichaamsgrepen te doorstaan. Springen of joggen op de trampoline is effectiever omdat je langere tijd kunt trainen zonder je moe te voelen of druk op je gewrichten te voelen. Als je een doel hebt om af te vallen, kan trampolinespringen net zo, zo niet effectiever, zijn dan sombere cardio-opties in de sportschool. Omdat deze trampoline meer stretch en veerkracht heeft, merk ik dat ik minder balans heb, wat de training uitdagender maakt.

Hawn overbrugt de kloof tussen recreatie en beweging en heeft haar volgers niet alleen geïnspireerd om in beweging te komen, maar heeft ook benadrukt dat een trampolinetraining perfect geschikt is voor het leven binnenshuis. Deze video van de Amerikaanse gecertificeerde trampolinefitnessinstructeur Chelsea Rush vereist ook een zeer goede coördinatie en uithoudingsvermogen. Dus in plaats van jezelf vast te binden aan een spinfiets of roeimachine waarvan je weet dat je aan het werk bent, is stuiteren op een minitrampoline gewoon leuk. Ik besloot om 14 dagen lang elke dag een trampolinetraining te doen, in de hoop dat ik een vorm van cardio zou vinden waar ik niet bang voor ben.

Niet alleen dat, maar circuittraining die je tijdens een trampolinetraining doet, verbrandt serieuze calorieën, verhoogt je energie en helpt je uithoudingsvermogen op te bouwen terwijl je je benen, billen en kern vormgeeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *