Welke is een betere rechthoekige of ronde trampoline?

Rechthoekige trampolines zijn simpelweg duurder vanwege hun vorm en behoefte aan extra ondersteuning. Ronde trampolines zijn van nature sterker dankzij het ronde frame en relatief gemakkelijker te bouwen voor fabrikanten, wat op zijn beurt de prijs voor consumenten verlaagt.

Welke is een betere rechthoekige of ronde trampoline?

Rechthoekige trampolines zijn simpelweg duurder vanwege hun vorm en behoefte aan extra ondersteuning. Ronde trampolines zijn van nature sterker dankzij het ronde frame en relatief gemakkelijker te bouwen voor fabrikanten, wat op zijn beurt de prijs voor consumenten verlaagt. Als het op vorm aankomt, zullen rechthoekige trampolines meer veerkracht bieden dan een ronde trampoline. Dankzij een rechthoekige vorm kunnen alle sprongen gelijkmatig terugkaatsen.

Waar je ook springt op een rechthoekige trampoline, je kunt verwachten dat je springkracht even hoog en krachtig is. Dit komt omdat niet alle veren op een rechthoekige trampoline worden gebruikt tijdens het springen. In plaats daarvan werken de veren afzonderlijk, afhankelijk van waar je op het oppervlak van de trampoline springt. Beide soorten trampolines hebben voor- en nadelen.

Ronde trampolines worden beschouwd als de traditionele klassieke vorm, terwijl rechthoekige trampolines moderner zijn en vanwege hun veerkracht en vorm ook meer synoniem zijn voor gymnastiek. Omdat alle veren tegelijkertijd worden getrokken, krijg je ook een meer consistente en zachtere veerkracht. Dit maakt ronde trampolines minder belastbaar dan vierkante. Aan de andere kant heeft een rechthoekige trampoline een hoger springvermogen dan een ronde trampoline.

Waarom gebeurt dat? Welnu, een rechthoekige vorm zorgt voor een gelijke terugkaatsing. Het maakt niet uit op welke plek je springt op een rechthoekige trampoline; je springkracht zal even hoog en krachtig zijn omdat niet alle veren worden gebruikt om te springen. Het komt er allemaal op neer wie de trampoline gaat gebruiken en hoe ze hem gaan gebruiken. Een ouder met kleinere kinderen gaat waarschijnlijk voor een ronde trampoline.

Het is stevig en de trui wordt naar het midden getrokken. Kinderen en nieuwelingen kunnen niet te hoog springen en ze zullen altijd in het midden landen. Een rechthoekige trampoline is het meest geschikt voor gemiddelde of ervaren springers. Ze hebben genoeg ruimte voor stunts en weten hoe ze veilig moeten landen.

Bij oefeningen wint de ronde trampoline. Daarom wordt een rechthoekige vorm gebruikt voor wedstrijdtrampolines, waar nauwkeurigheid en controle noodzakelijk zijn. Over het algemeen is een rechthoekige trampoline favoriet bij de meeste kinderen die deelnemen aan gymnastiek, parkour, freerunning, dans, enz., waarbij een grotere hoogte wordt bereikt voor minder inspanning dan op een ronde trampoline. Rechthoekige trampolines hebben om uiteenlopende redenen de voorkeur van veel mensen boven ronde trampolines.

De Canada Trampoline Rectangle is een klasse apart voor veiligheid, duurzaamheid, sterkte en prestaties waarbij weinig of geen onderhoud nodig is. Professionals of sportouders die hun acrobatische vaardigheden willen aanscherpen, kunnen beter een rechthoekige trampoline kopen. Ze bieden een groot springoppervlak, net als een rechthoekige trampoline, maar de bounce reageert niet zo snel. De Canada Rectangle trampoline begint met materialen van topkwaliteit om een duurzame, onderhoudsarme trampoline te garanderen.

Zolang beide vormen, of het nu een ronde of rechthoekige trampoline is, frames van hetzelfde materiaal hebben, moeten ze evenveel kracht hebben.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *