Is een ronde of rechthoekige trampoline beter?

Als het op vorm aankomt, zullen rechthoekige trampolines meer veerkracht bieden dan een ronde trampoline. Dankzij een rechthoekige vorm kunnen alle sprongen gelijkmatig terugkaatsen.

Is een ronde of rechthoekige trampoline beter?

Als het op vorm aankomt, zullen rechthoekige trampolines meer veerkracht bieden dan een ronde trampoline. Dankzij een rechthoekige vorm kunnen alle sprongen gelijkmatig terugkaatsen. Waar je ook springt op een rechthoekige trampoline, je kunt verwachten dat je springkracht even hoog en krachtig is. Dit komt omdat niet alle veren op een rechthoekige trampoline worden gebruikt tijdens het springen.

In plaats daarvan werken de veren afzonderlijk, afhankelijk van waar je op het oppervlak van de trampoline springt. Rechthoekige trampolines zijn simpelweg duurder vanwege hun vorm en behoefte aan extra ondersteuning. Ronde trampolines zijn van nature sterker dankzij het ronde frame en relatief gemakkelijker te bouwen voor fabrikanten, wat op zijn beurt de prijs voor consumenten verlaagt. Rond is de meest voorkomende vorm die je in de buurt zult vinden.

Dat is niet meer dan normaal, want voor het maken van een ronde trampoline is gemiddeld minder materiaal nodig en dus goedkoper. Door de ronde vorm kunnen de stootkrachten gelijkmatig over de trampoline worden verdeeld, zodat er niet zoveel staal of wapening nodig is. Deze besparingen worden rechtstreeks aan de consument overgedragen, wat verklaart waarom ronde trampolines meestal de meest voordelige optie zijn. Ronde trampolines zijn ontworpen voor thuis en recreatief gebruik in plaats van voor professioneel gebruik.

Ze zijn geschikt voor minder gewicht en kracht dan rechthoekige trampolines, die het meest geschikt zijn voor de steeds toenemende eisen van gymnasten, duikers en luchtsporters. Omdat alle veren tegelijkertijd worden getrokken, krijg je ook een meer consistente en zachtere veerkracht. Dit maakt ronde trampolines minder belastbaar dan vierkante. Een ronde vorm is stabieler en veiliger omdat de springer naar het midden van de trampoline wordt geleid.

Dit is erg handig bij dagelijkse lichaamsbeweging. De springkwaliteit moet zacht en consistent zijn voor een trampoline die wordt gebruikt voor fitness. Een ronde trampoline dient dit doel het beste. Aan de andere kant heeft een rechthoekige trampoline een hoger springvermogen dan een ronde trampoline.

Waarom gebeurt dat? Welnu, een rechthoekige vorm zorgt voor een gelijke terugkaatsing. Het maakt niet uit op welke plek je springt op een rechthoekige trampoline; je springkracht zal even hoog en krachtig zijn omdat niet alle veren worden gebruikt om te springen. Ronde trampolines bieden een meer gerichte, enkele ruimte om te stuiteren en met het JumpSport DoubleBounce-systeem en een extra mat om landingen nog beter op te vangen in het geval van beginnende springers of meerdere springers. Als je besluit dat een trampoline de juiste keuze is voor je gezin of kinderen, raadt het ziekenhuis aan om te kiezen voor ronde ontwerpen, die een minder krachtige veerkracht bieden dan rechthoekige modellen.

De trampolines van Stratos kunnen tot 330 pond aan, wat betekent dat zowel kinderen als volwassenen op dit model kunnen springen. Of je nu een klein kind bent of helemaal volwassen, je kunt het pure plezier van springen op een trampoline ontdekken. Rechthoekige trampolines combineren de geweldige veerkracht van vierkante trampolines met de bruikbaarheid van ovale trampolines. Fabrikanten kunnen relatief eenvoudig en tegen lage kosten ronde trampolines bouwen, die vervolgens worden doorberekend aan de consument.

Bovendien kiezen gymnasten en duikers liever voor een rechthoekige trampoline om talloze stunts en antennes tegelijk uit te voeren. Een ronde trampoline is het beste voor beginners, omdat ze dan terug naar het midden worden gebracht, waar ze ook springen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *